Train de trainer: Reanimatie

Meestal ga je naar de training om iets te leren wat je in de praktijk wilt toepassen. Maandagavond hadden de trainers/loopbegeleiders een training waarvan ze hopen dit nooit in de praktijk te hoeven brengen. Was het dan een zinloze avond? Nee zeker niet. Tijdens de trainingen gaan we met een groep op weg en ook in het dagelijks leven zijn we omringd door andere mensen. Er bestaat altijd een kans op een circulatiestilstand. Snel handelen, kan levens redden.

De avond werd vooraf gegaan door een inleidende presentatie. Na dit verhaal werd er druk geoefend. Aan de hand van diverse situaties die we, vooral hardlopend, kunnen tegenkomen werd het protocol en de handelingen er ingeprent. Omdat we nog weleens de natuur willen intrekken is er aandacht besteed aan reanimeren met en zonder AED.

Voor veel trainers is het geheugen weer opgefrist, voor anderen een nieuwe ervaring. Voor iedereen een welbestede avond.


HalveZolenLoop

Op zondag 20 november organiseert de MTK-wedstrijdcommissie de 2e Halve Zolenloop. Vorig jaar was het een waar succes, met barre omstandigheden, waar vooral de organisatoren veel last van hebben ondervonden. Deze loop, naar keuze over 5 of 10 kilometer, zal gaan over een paar honderd meter zand, stroken gras, grintpaden en stukken asfalt. Van alles wat dus. Voor alle finishers zal er een unieke herinnering klaar liggen. Ook voor de eerste 3 dames en heren op beide afstanden zal er een ludieke prijs klaar liggen.

Start en Finish zijn bij de welbekende Surfplas te Krimpen aan den IJssel. Ophalen van startnummer en na-inschrijving vinden plaats bij MyHealthClub aan de Krimpenerbosweg. Daar is ook kleedruimte met douches beschikbaar.  De loop gaat om 11 uur van start en deelname kost drie en een HALVE euro.

Om vertragingen te voorkomen vragen we om zoveel mogelijk gebruik te maken van de voorinschrijving hierbij maken we gebruik van automatische incasso. (klik hier voor het inschrijfformulier).  Voorinschrijvers ontvangen de uitslag per email en worden in de uitslag per leeftijdscategorie meegenomen.

Controle inschrijving

Klik hier als je je inschrijving wilt controleren.

Uitslagen

2015

 


Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 300 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van handbalvereniging De Treffers aan de Groenendaal 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

bostraining